Головна » 2020 » August » 11 » Відбулась зустріч представників Українського культурного фонду та Нововолинського музею (ФОТО, ВІДЕО)
20:04
Відбулась зустріч представників Українського культурного фонду та Нововолинського музею (ФОТО, ВІДЕО)
Відбулась зустріч представників Українського культурного фонду та Нововолинського музею (ФОТО, ВІДЕО)

Нововолинський міський історичний музей єдиний з області потрапив до проєкту «Музей відкрито на ремонт». 8 серпня у Нововолинську в рамках цього проєкту відбулась зустріч представників Українського культурного фонду та музею. Про це повідомляє повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Проєкт «Музей відкрито на ремонт» за сприяння УКФ функціонує вже протягом чотирьох років. Спершу програма була спрямована на підтримку  регіональних музеїв Донецької та Луганської областей, проте цьогоріч, до участі запрошувалися установи із усіх регіонів України.

Так, із Волинської області перемогу виборов Нововолинський міський історичний музей, увійшовши до переліку із 22 установ, які вибрали серед півтори сотні поданих заявок.

Протягом зустрічі комісія УКФ провела екскурсію музеєм, поділилася своїм досвідом, порадами та рекомендаціями для подальшої роботи із музеєм.

«У вас стільки скейтерів, такі перспективи, таке молоде місто, де потрібно їм знаходитись? Вам, потрібно відкривати двері музею, робити це масштабним проєктом, куди б молодь могла залучатися, ділитися своїми ідеями, але в той же час, щоб музей не втрачав своєї функції як наукової установи» – директорка Нововолинського міського історичного музею Ірина Костюк поділилась враженнями команди УКФ.

Укінці заходу підписали меморандум про співпрацю, за умовами якого, УКФ буде сприяти розвитку та допомогати музею протягом року. Власне, підтримка заключатиметься в наданні фахових спеціалістів, дизайнерів, рекомендацій стосовно реорганізацій експозицій.

Також, Ірина Костюк зауважила, що фонд не надаватиме суто коштів, але сприятиме ремонту музею, впровадженню сучасних технологій, зокрема, забезпечуватиме планшетами для експозицій тощо.

Окрім цього, директорка музею поділилася на зустрічі своєю ідеєю про створення музею шахти, аби через 20-30 років люди знали як і завдяки чому будувалося місто.

Таку ініціативу комісія підтримала та пообіцяла сприяти її реалізації зі свого боку, тим паче, що в Україні такий музей може стати унікальним.

У музеї сподіваються, що уже осінню розпочнеться спільна робота з фондом, власне, воркшоп із усіма учасниками проєкту.

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 216 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]