Головна » 2020 » August » 7 » «Музей відкрито на ремонт 2020» вже на Волині!
13:17
«Музей відкрито на ремонт 2020» вже на Волині!
«Музей відкрито на ремонт 2020» вже на Волині!

У третій місяць літа, за підтримки Українського культурного фонду, стартувала «Експедиція #2» по новим музеям учасникам проєкту «Музей відкрито на ремонт 2020». Вже завтра, 8 серпня, учасники експедиції працюватимуть у Нововолинському міському історичному музеї.

Довідково:
«Музей відкрито на ремонт» – це довготривалий проєкт підтримки регіональних музеїв, що почався у 2016 році в музеях Донецької та Луганської областей. Протягом кількох років у 31-му музеї східного регіону України було проведено: 4 освітньо-методичних воркшопи «Сучасні методи роботи музею»; 6 кураторських виставок сучасного мистецтва; 6 дослідницьких проектів про локальну історію та 10 виставкових проектів «Жовта лінія», які були направлені на актуалізацію та популяризацію теми збереження об’єктів історико-культурної спадщини, починаючи з кінця ХІХ ст. і до сучасності.

У червні 2020 року оголосили про початок відбору нових музеїв учасників проекту «Музей відкрито на ремонт 2020». Розширення географії цього проекту на всі області України стало можливим завдяки підтримці Українського культурного фонду.

Для участі у відборі нових музеїв учасників проєкту «Музей відкрито на ремонт 2020» було надіслано 136 заявок. З Волинської області їх подали Волинський краєзнавчий музей, Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького та Нововолинський міський історичний музей. У рамках опрацювання заявок від потенційних учасників проекту планується відібрати по одному музею з кожної області України.

У результаті складного процесу – відбору нових музеїв учасників проєкту, на жаль, мали змогу відібрати лише 22 музеї – 2 сільських, 3 селищних, 16 міських та 1 обласний музей. Від Волинської області до переліку було обрано Нововолинський міський історичний музей.

Джерело: Музей відкрито на ремонт

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 332 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]