Головна » 2020 » November » 18 » У волинському скансені завершуються зйомки повнометражного документально-художнього фільму «Шлях поколінь»
11:58
У волинському скансені завершуються зйомки повнометражного документально-художнього фільму «Шлях поколінь»
У волинському скансені завершуються зйомки повнометражного документально-художнього фільму «Шлях поколінь»

Автор ідеї, сценарист і генеральний продюсер є журналіст Михайло Ухман, який чотири роки воював на сході України проти московського окупанта, а нині воює на ідеологічному гуманітарному фронті.

Фільм розповідатиме про боротьбу воїнів УПА в роки Другої світової війни та боротьбу українських Збройних сил проти московського агресора на сході України. Режисер фільму – Володимир Сидько, відомий актор Назар Борушок грає роль командира повстанського загону.

В картині задіяні професійні артисти з Луцька і Рівного, Тернополя і Києва, які чотири місяці самовіддано трудяться на кіно-майданчику. Зйомки проводились у меморіальному комплексі «Вовчак», Музею архітектури і побуту в Пирогово, а завершуються у Волинському скансені.

– Чому ви вибрали наш скансен? – запитую у Михайла.

– Тому що він дуже оригінальний і нічим не поступається Музею в Пирогово. А головне, що він діючий, – відповів продюсер.

– Як це вас розуміти – «діючий», – перепитую я його.

– А так, дуже просто. У вас в кожній хаті можна натопити піч, розпалити грубку, зварити їжу на плиті. Мої артисти навіть захотіли тут ночувати, така аура їм припала до душі.

– Будь ласка, хоч сьогодні можете залишатися, – відразу запропонував я.

– Дякую, – відповів Михайло. – Але ще багато роботи.

На спонсорські кошти та декількох інвесторів створюється  надзвичайно цікава, історико-документальна, супер-патріотична повнометражна кінострічка, яка поповнить Золотий фонд української кіноіндустрії. А головне, стане важливим джерелом, ідеологічною гарматою важкого калібру у протидії знахабнілим кремлівським брехунам.

Олександр Середюк,
директор музею-скансен,
автор експозиції,
член Національної спілки краєзнавців України

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 220 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]