Головна » 2014 » Березень » 5 » У Волинському краєзнавчому музеї створюють експозицію, присвячену останнім революційним подіям в Україні (ВІДЕО).
17:15
У Волинському краєзнавчому музеї створюють експозицію, присвячену останнім революційним подіям в Україні (ВІДЕО).
У Волинському краєзнавчому музеї створюють експозицію, присвячену останнім революційним подіям в Україні (ВІДЕО).
Збирати матеріали для нової експозиції розпочали торік у грудні, коли надійшли перші повідомлення про побиття мітингувальників на Євромайдані у Києві. Вже тоді було зрозуміло, що ці події стануть для нашої держави історичними. Спочатку були газетні публікації, світлини, стрічки з Майдану. Пізніше з’явилися уламки бруківки і рештки світлошумових гранат, якими співробітники правоохоронних органів намагалися зупинити пікетувальників біля управління МВС України в області. Про це розповіла Волинська ОДТРК.
„Ім’я кожного з тих, хто став на смертельний бій зі злочинним режимом, повинне бути увічнене”, – вважає завідувачка відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Валентина Машлай. Тому особлива увага в експозиції – героям Небесної сотні, зокрема волинянам, які полягли на Майдані.
Колекція, в якій майже 70 експонатів, щодня поповнюється. Працівники музею звертаються до усіх небайдужих допомогти зібрати повноцінну виставку. Очікується, що її офіційне відкриття відбудеться 23-го травня, коли в Україні відзначають Свято Героїв. Щоправда, останні три роки про нього забули, воно не має статусу державного. Проте пам’ять людська здатна творити дива і відроджувати з безодні забуття немеркнучі сторінки історії.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 665 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]