Головна » 2021 » March » 20 » У Волинському краєзнавчому музеї студентам-музейникам вручили посвідчення на безкоштовний огляд експозицій усіх державних музеїв України
20:10
У Волинському краєзнавчому музеї студентам-музейникам вручили посвідчення на безкоштовний огляд експозицій усіх державних музеїв України
У Волинському краєзнавчому музеї студентам-музейникам вручили посвідчення на безкоштовний огляд експозицій усіх державних музеїв України

Із першого набору студентів на спеціальність «Музеєзнавство, пам’яткознавство» (2006 р.) кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки налагодила тісну співпрацю з головним музейним центром області – Волинським краєзнавчим музеєм й усіма його відділами, що функціонують у м. Луцьку.  

Важливими для навчального процесу стали лекції, які читають музейні працівники для висвітлення системи обліку, каталогізації й атрибуції музейних предметів, особливостей їх збереження та популяризації, форм роботи з різновіковою музейною аудиторією тощо. У музеях міста, які є чудовим експериментальним майданчиком, студенти проходять виробничу практику, отримують можливість відчути себе фахівцем із обраної спеціальності.

Молодь бере участь у низці музейних заходів. Це не лише відкриття виставок, зустрічі з цікавими людьми, презентації, де вони пасивні спостерігачі. Останніми роками Волинський краєзнавчий музей запрошує студентів Університету для реалізації інтерактивних заходів – майстер-класів, проведення музейних посиденьок, театралізованих дійств у межах «Ночі в музеї». У музеї на основі певної групи предметів студенти апробують авторські навчальні екскурсії.

Традиційною стала ще одна форма роботи з першокурсниками, яка розширює можливості їхнього становлення як фахівців. За рішенням Волинського краєзнавчого музею кожен із першокурсників спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство» отримує посвідчення, яке дає право безкоштовного огляду експозицій усіх державних музеїв України.

16 березня директор Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко вручила такі посвідчення студентам-музейникам факультету історії, політології та національної безпеки разом із новим путівником. Під час розмови вона звернула увагу на особливості їхньої майбутньої професії, місію музею в сучасних умовах. Адже, подорожуючи населеними пунктами України, відвідуючи різнопрофільні музеї, студенти зможуть додати до набутих під час навчання в Університеті знань ґрунтовніше розуміння процесів розвитку вітчизняного музейництва, форм збереження та представлення культурної спадщини.

Валентина НАДОЛЬСЬКА,
доцент кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства
та інформаційно-аналітичної діяльності
Волинського національного університету імені Лесі Українки

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 142 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]