Головна » 2019 » December » 28 » У Нововолинському музеї до свят відкрили дві експозиції (ФОТО, ВІДЕО)
10:17
У Нововолинському музеї до свят відкрили дві експозиції (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї до свят відкрили дві експозиції (ФОТО, ВІДЕО)

26 грудня у Нововолинському міському історичному музеї відбулося відкриття фотовиставки дитячих робіт і портретів дітей із особливими потребами та спільної виставки картин художники міста. Про це повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Метою фотовиставки під назвою «Ми – неповторні» є привернення уваги до «особливих» дітей, які проживають у Нововолинську та допомогти їм соціалізуватися. На виставці представлені творчі роботи та фотопортрети маленьких нововолинців.

На заході було велелюдно. Завітали й самі дітки – головні герої події разом із батьками, та нововолинські школярі.

Ідея створення виставки зародилася у нововолинського фотографа Олени Хомюк. Вона надихнулася схожою виставкою львівського фотографа, який, до слова, родом із Нововолинська. Його фото були присвячені діткам із синдромом Дауна.

«Одного разу я слухала його інтерв’ю і задумалась, чому б у нашому місті не зробити подібний проект. Я звернулася до батьків із ГО «Світ для дітей», запропонувала їм таку ідею і вони мене підтримали», – розповідає Олена Хомюк.

Олена Хомюк наголошує, що існування у нашому місті закладів та організацій, де працюють із такими дітками не може не тішити.

Експозиція налічує 18 фотопортретів хлопчиків та дівчаток з діагнозами ДЦП, аутизм, синдром Дауна та діток із вадами слуху. Попри проблеми зі здоров’ям діти на світлинах випромінюють щирість та позитив.

«Коли я працювала із цими дітками емоції були дуже неоднозначними. З одного боку – величезний заряд, а з іншого – неабияке хвилювання. Позитив у проявлявся у їхній безпосередності, простоті, доброті, щирості та вогнику в очах. А хвилювалася через те, щоб звичайна людина, яка дивиться на портрети, могла побачити внутрішній світ кожної дитинки. Їхня окрема історія заслуговує особливої уваги», – зазначила Олена Хомюк.

Найбільше бажання фотографа – щоб таких діток почули й побачили, а люди, які зіштовхнуться із схожими життєвими ситуаціями знали, що вони не одинокі і їм є куди звернутися. Їх зрозуміють та допоможуть.

«Треба бути толерантними один до одного та й взагалі до людей, які мають певні вади, інвалідність», – наголосила Олена Хомюк.

Того ж дня у Нововолинському міському історичному музеї відкрили спільну виставку картин художники міста під назвою «Зима через призму мистецтва».

Вісім художників: Віра Здрок, Петро Адамчук, Віталій Манойло, Лідія Стрижачук, Олена Киця, Анатолій Мужевітін, Микола Казюлін та Ярослав Джура презентували 25 картин на зимову тематику. Роботи різні за стилем та технікою.

«У виставці зголосилися прийняти участь 8 художників міста. 8 грудня ми святкували Весвітній день художника і ми вирішили зробити спільну зимову виставку. Ініціювали проект самі художники», – розповіла директор міського історичного музею Ірина Костюк.

Виставки в історичному музеї діятимуть до кінця січня. Тому усі охочі зможуть їх побачити.

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 299 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]