Головна » 2014 » Березень » 19 » У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ЕКСПОНУЄТЬСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ТАРАС ШЕВЧЕНКО І ВОЛИНЬ”.
23:21
У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ЕКСПОНУЄТЬСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ТАРАС ШЕВЧЕНКО І ВОЛИНЬ”.
У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ЕКСПОНУЄТЬСЯ МУЗЕЙНА ВИСТАВКА „ТАРАС ШЕВЧЕНКО І ВОЛИНЬ”.
У Луцькому слідчому ізоляторі з 19 березня експонується виставка «Тарас Шевченко і Волинь» у рамках багаторічної співпраці установи та Волинського краєзнавчого музею та з нагоди 200-ої річниця від Дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка, – повідомили в Управлінні ДПтС України у Волинській області.



Як розповіла старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Марія Філонюк, дану виставку підготували працівники відділу давньої історії. Десять стендів виставки «Тарас Шевченко і Волинь» вже експонувалися у школах та вузах Луцька.
Марія Філонюк є онукою шевченкознавця та учасника національно-визвольного руху Миколи Куделі, вона цікаво та змістовно розповіла про життєвий та творчий шлях видатного українського письменника та митця. Окремо лектор детальніше зупинилася на роках, проведених Шевченком на Волині. На території історичної Волині видатний митець писав картини, на яких зображав в’їзну вежу в м. Кременець, місто Корець, дерев’яні церкви у селах Вербка та Секунь. Також засуджені, господарчої обслуги, неповнолітні ув’язнені та працівники слідчого ізолятора дізналися інформацію про прижиттєві видання збірки «Кобзар», першу з яких він створив у 25 років та багато іншої унікальної інформації.





Для засуджених, господарчої обслуги та неповнолітніх ув’язнених слідчого ізолятора за ініціативи бібліотекаря установи Алли Біби минулоріч демонструвалися пересувні виставки музею на теми «Волинь і Чорнобиль», «Волинь у Другій світовій війні», «Галицько-Волинське князівство».
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 632 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]