Головна » 2020 » December » 21 » У Колодяжненського музею Лесі Українки хороша новина!
11:50
У Колодяжненського музею Лесі Українки хороша новина!
У Колодяжненського музею Лесі Українки хороша новина!

Святий Миколай приніс гарний подарунок Волинському краєзнавчому музею та його філії – Колодяжненському літературно-меморіальному музею Лесі Українки. У п’ятницю, 18 грудня, відбулось засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку та проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Проєкт «Ревіталізація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області», підготовлений та поданий управлінням культури, з питань релігій та націнальностей Волинської облдержадміністрації спільно з Волинським краєзнавчим музеєм, був високо оцінений членами комісії – 66,58 балів. Це дало можливість проєкту зайняти перше місце за напрямком «Підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки» та 3 місце у рейтинговому списку серед всіх проєктів поданих на розгляд Волинської регіональної комісії.

Дякуємо членам комісії за розуміння важливості проєкту для Волині та високу оцінку нашої роботи.

Тепер чекатимемо розподілу бюджету ДФРР та засідання комісії, яка в залежності від обсягів фінансування прийме рішення про кількість проєктів, які будуть фінансовані. Високий рейтинг дає надію на те, що наш проєкт буде фінансований.

Проєкт розрахований на 2021–2022 роки реалізації. Бюджет проєкту 14980,49 тис. грн., 89% з якого кошти ДФРР, а 11% – співфінансування Волинської обласної ради та Колодяжненської ОТГ.

Проєкт передбачає не лише реставраційно-ремонтні роботи «Сірого та Білого будинків Косачів», а й реекспозицію, введення інтерактивних сучасних технологій, оцифрування фондів, створення сайту та віртуальної екскурсії, посилення промоційної складової у діяльності Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 199 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]