Головна » 2021 » March » 8 » У Ківерцівському музеї відкрили виставку «Габрієля Запольська – біографія і творчість»
13:28
У Ківерцівському музеї відкрили виставку «Габрієля Запольська – біографія і творчість»
У Ківерцівському музеї відкрили виставку «Габрієля Запольська – біографія і творчість»

4 березня у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Габрієля Запольська – біографія і творчість». Виставку представляла її авторка, завідувачка Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна.

Присутні вчителі, директори навчальних закладів громади, представники міської ради, краєзнавці та дослідники з цікавістю слухали виступ авторки виставки про її наукові дослідження «волинської біографії» Габріелі Запольської. Зокрема, цінною інформацією є генеалогічні розвідки родоводу письменниці, її польське, білоруське і навіть українське коріння. Також на стендах можна побачити маловідомі фото Габрієлі, передані для створення виставки представниками Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, ознайомитися з окремими матеріалами польських дослідників, практикою вшанування пам’яті письменниці і драматургині в Україні і закордоном.

Захід є частиною міжмузейного проєкту «Жіночий рух за соціальну рівність. Габріеля Запольська і Леся Українка», який має на меті представити біографію і творчість обох письменниць, як яскравих представниць фемінізму ХІХ- початку ХХ ст., їх спільні та відмінні риси у сприйнятті жіночої рівності, прояву жіночої сили та створенню жіночих образів у літературі.

Виставка працюватиме до 20 квітня. Запрошуємо усіх відвідати за попереднім записом (тел. 0507328945), понеділок-п’ятниця, з 9 до 16 год.

Джерело: Ківерцівська громада

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 169 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]