Головна » 2021 » March » 3 » У центрі Луцька встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні» Лесі Українки
16:59
У центрі Луцька встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні» Лесі Українки
У центрі Луцька встановили галерею ілюстрацій до «Лісової пісні» Лесі Українки

З нагоди відзначення 150-ої річниці від дня народження Лесі Українки, а також 110-ої річниці з часу написання «Лісової пісні», управління туризму та промоції міста Луцької міської ради підготувало та встановило галерею просто неба ілюстрацій художниці Софії Караффи-Корбут до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Про це йдеться на сайті Луцькради.

Українська художниця, яка творила в техніках кераміки, живопису, вітражу, і все ж, найповніше проявила себе у графіці – станковій, чорно-білій і кольоровій ліногравюрах та ілюстраціях до книжок. Протягом 1961-2001 років вийшло у світ 60 книжок з її ілюстраціями тиражем майже 7 млн примірників.

Феномен творчої особистості Софії Караффи-Корбут досконало розкрився в ілюстраціях до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Над ними мисткиня трудилася чотири роки. Книга «Лісова пісня з ілюстраціями художниці» вийшла уже після її смерті.

Зараз оригінали цих ілюстрацій зберігаються у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, філіалі Волинського краєзнавчого музею.

Галерея знаходиться на вулиці Лесі Українки та триватиме протягом місяця.

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 248 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]