Головна » 2019 » September » 4 » Тренінг з аудіодискрипції та перформансу «Бачити серцем» у Волинському краєзнавчому музеї
17:03
Тренінг з аудіодискрипції та перформансу «Бачити серцем» у Волинському краєзнавчому музеї
Тренінг з аудіодискрипції та перформансу «Бачити серцем» у Волинському краєзнавчому музеї

За підтримки Українського культурного фонду, в рамках програми «Інклюзивне мистецтво», Житомирська обласна громадська організація «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» реалізовує проект «Бачити серцем» – мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору».

У рамках проекту 12 вересня 2019 року у Волинському краєзнавчому музеї буде проведено тренінг з аудіодискрипції та перформансу «Бачити серцем». Початок об 11 год.

Тренінг проводиться для музейних працівників та працівників інших закладів культури з метою залучення до музейних проектів незрячих людей, адаптування екскурсійних програм у музеях для людей з вадами зору, розробки для них окремих мистецьких акцій та перформансів.

Запрошуємо до участі.

Довідково:
Словничок понять:
Аудіодискрипція (тифлокоментування) – створення окремої звукової доріжки із закадровим описом персонажа, предмета, простору або дії у відеопродукції для сліпих, осіб з порушеннями зору та осіб з дислексією.
Дислексія – це розірваний зв'язок між звуком і зображенням, нездатність оволодіти навичками читання текстів. У людини, яка страждає на дислексію, переважно присутня і дисграфія.
Дисграфії – нездатність оволодіти письмом.
Перформанс (англ. performance – вистава, виступ, подання, гра) – дія, що виражає певну ідею. Суть перформанса – актуальна, а то й несподівана інтерпретація цієї ідеї, головна функція – заклик до оновлення та змін у сприйнятті та мисленні.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 332 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]