Головна » 2019 » August » 9 » «Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською» у Володимирі-Волинському
11:25
«Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською» у Володимирі-Волинському
«Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською» у Володимирі-Волинському

Наукові співробітники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Фєдосєєва Світлана та Вознюк Орися майже протягом року працювали над книгою «Сім вечорів з Наталією Назарівною Грабарчук-Цинкаловською». У книзі йдеться про родину великого дослідника історії Волині, професора, археолога Олександра Цинкаловського. Зокрема, автори книги, Світлана та Орися, намагалися якнайповніше відкрити ще невідомі сторінки історії родини.

8 серпня жителі та гості міста Володимира-Волинського мали змогу побувати в «машині часу». Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» та Народний аматорський театр-студія «Різнобарв'я» оживили фрагменти з життя племінниці Олександра Цинкаловського Наталі Назарівни Грабарчук (Цинкаловської).

«Маленька Таля чує приглушені розмови в сусідній кімнаті, де зібралися друзі Цинкаловських. Часто вона не розуміє про що розмовляють дорослі, і тоді дитяча фантазія додає необхідні картинки до дійсності...А тим часом страшна війна вже розправляє свої чорні крила над міста. Ця книга - це спогади жінки, що увібрала в себе пам'ять роду, пам'ять предків. Два століття життєпису родини Цинкаловських, століття історії міста Володимира-Волинського, події в Україні й не тільки в історії одного роду».

Книга видана за кошти адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

Джерело: адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир»

Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 339 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]