Головна » 2021 » March » 13 » Шеврони та прапори з АТО передали до Володимир-Волинського музею
10:41
Шеврони та прапори з АТО передали до Володимир-Волинського музею
Шеврони та прапори з АТО передали до Володимир-Волинського музею

Як не прикро, але уже сьомий рік тривають військові дії на Сході України. Багато волинян, мешканців Володимирщини взяли участь в обороні Україні від іноземного агресора, а дехто і заплатив за це найдорожчим – життям.

10 березня представники громадської організації «Альтаїр 777» передали до фондів Володимир-Волинського історичного музею військову атрибутику, яка свого часу перебувала у зоні бойових дій.

Зокрема, військові передали 30 шевронів різних військових формувань, як от, 39-ий Володимир-Волинський зенітно-ракетний полк, батальйон спецпризначення «Айдар», Служба військових капеланів України, 14 ОМБР та ін.

Дуже зворушливо, що на державних прапорах України, які теж передано до музею, військовики з АТО залишили власноручні написи, які зроблені від щирого серця, приміром, «Нас ніколи не зламати!», «Розум перемагає силу», «Моя земля – Україна!», «Мир необхідно здобувати!», «Я – українець», « В Біблії 365 разів згадується слово не бійся» та ін.

Колишній солдат 51-ої Володимир-Волинської ОМБР, заступник спілки воїнів АТО м. Ковеля Володимир Чак передає військову атрибутику до колекції Володимир-Волинського історичного музею

Згадана громадська організація «Альтаїр» займається благородною справою реабілітації вояків, які побували в АТО і підтримкою членів їх сімей.

Особлива вдячність голові Володимир-Волинського відокремленого підрозділу ГО «Альтаїр» Олексію Біянову за сприянню музею в отриманні цінних для історії атрибутів.

Будемо сподіватися, що саме завдяки мужності справжніх патріотів України, війні буде покладено край, а співробітники Володимир-Волинського історичного музею зроблять усе можливе, щоб вшанувати героїв і розповідатимуть про них молодому поколінню.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 161 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]