Головна » 2021 » March » 10 » Шевченківські дні у Волинському краєзнавчому музеї
19:47
Шевченківські дні у Волинському краєзнавчому музеї
Шевченківські дні у Волинському краєзнавчому музеї

9 та 10 березня 2021 року в обласному краєзнавчому музеї були багатолюдні. Адже за свою багатолітню історію музей приділяв особливу увагу комплектуванню матеріалів шевченківської тематики. Надбанням закладу стала сформована колекція Шевченкіани Миколи Павловича Куделі – учасника національно-визвольного руху, культурно-освітнього і громадського діяча Волині, шанувальника творчості Великого Кобзаря.

У меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» проведено екскурсію «Тарас Шевченко у житті волинян: від Просвіти до Майдану».

За творчістю генія у минулому столітті молоді волиняни навчалися читати і писати, аматорськи драмгуртки товариства «Просвіта» ставили літературно-мистецькі композиції, за пропаганду Шевченкового слова відправляли у польські та радянські тюрми. «Кобзар» був другим Євангелієм у таборах на Колимі. Сприйняття Шевченкового скарбу значно змінилося у сучасного покоління після подій Революції Гідності. Шевченко був поруч із мітингувальниками на Майдані, став його духовним наставником. Дух Великого Кобзаря сьогодні поруч з українськими воїнами на війні. Серед колекції «Кобзарів» у музеї є видання 2014 року в українському Донецьку як нагадування про цілісність і неподільність України.

Відділ музейного розвитку
та екскурсійного забезпечення
Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 150 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]