Головна » 2020 » December » 18 » Роз’яснення МКІП щодо роботи закладів культури у період карантину
10:54
Роз’яснення МКІП щодо роботи закладів культури у період карантину
Роз’яснення МКІП щодо роботи закладів культури у період карантину

Постановою Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на території України встановлено карантин з 19 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року.

На період дії карантину дозволяється:

  • робота готелів, крім інших закладів, які надають послуги з тимчасового розміщення;
  • проведення масових культурних заходів, у тому числі концертів, за участю до 20 осіб з дотриманням дистанції не менш як 1,5 м;
  • приймання відвідувачів у кінотеатрах, всіх закладах культури та іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів до 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду);
  • приймання відвідувачів до музеїв, виставок, галерей тощо, які можуть обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 10 кв. м приміщення.

Водночас з 00 годин 00 хвилин 8 січня до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 року на території України забороняється приймання відвідувачів закладами культури та проведення культурних масових заходів.

У цей період закладам культури та суб’єктам господарювання у сфері культури забороняється приймати відвідувачів, але не забороняється здійснювати діяльність, пов’язану з підготовкою театральних, постановок, театрально-концертних програм та інших заходів для публічного показу тощо.

Міністерство культури та інформаційної політики України наголошує на необхідності при здійсненні діяльності неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів та карантинних обмежень.

Джерело: МКІП

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 207 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]