Головна » 2020 » March » 5 » Професору Федору Зузуку – 80
20:32
Професору Федору Зузуку – 80
Професору Федору Зузуку – 80

4 березня викладачі та студенти географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки привітали з 80-літнім ювілеєм професора кафедри фізичної географії університету, доктора геологічних наук, людину віддану науці, Федора Зузука. Волинський краєзнавчий музей також приєднався до привітань та відзначив професора подякою за багаторічну плідну співпрацю та активну громадянську позицію.

В адресу Федора Зузука звучали теплі слова вдячності за багаторічну роботу на факультеті, відданість науці, високий професіоналізм, численні наукові праці, над якими він продовжує працювати та побажання подальших наукових здобутків. Після привітань Федір Васильович зробив короткий аналіз своєї багаторічної наукової діяльності, висловив слова подяки всім присутнім та як подарунок прочитав вірші Тараса Шевченка, Івана Франка, Олександра Олеся.

Довідково:

Зузук Федір Васильович народився 1 березня 1940 року у с. Сілець Тисменицького району Івано-Франківської області. Впродовж 1958-1963 рр. навчався на геологічному факультеті Львівського державного університету імені Івана Франка. Після закінчення університету працює в Івано-Франківському філіалі Львівського політехнічного інституту, який згодом став відомим Інститутом нафти і газу. Захистивши кандидатську дисертацію у 1972 році , працює асистентом на кафедрі мінералогії та петрографії, а пізніше прикладної геодезії цього ж інституту. У 1977 році Федір Васильович розпочинає працювати в Луцькому педагогічному інституті імені Лесі Українки, а тепер Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, в якому пройшов шлях від старшого викладача до професора. У 2005 році Федір Зузук захистив докторську дисертацію на тему «Мінералогія уролітів». У 2007-2009 рр. Федір Зузук завідує кафедрою фізичної географії, а з 2009 по 2015 рр. – кафедри географії Волинського, а згодом Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки. Основний напрямок наукових досліджень федора Зузука – біомінералогія. За період науково-педагогічної діяльності опубліковано понад 200 наукових праць вченого з мінералогії, фізичної географії та картографії. Ф. П. Зузук впродовж семи років очолював лабораторію шкільних краєзнавчих атласів. У співробітництві з різними науковими установами підготовлено до друку шкільні краєзнавчі атласи 13 адміністративних областей, а також «Атлас історії культури Волинської області». Федором Зузуком підготовлено і видано 13 збірників наукових праць «Природа Західного Полісся та прилеглих територій» (2004-2010 рр.). Був керівником держбюджетної теми «Сучасний сиан і перспективи розвитку природно-заповідного фонду Західного Полісся та формування його національно-екологічної мережі» (термін виконання – 2009-2010 рр.)

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 315 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]