Головна » 2021 » March » 16 » «Портретація»: у Музеї Корсаків виставка Бориса Фірцака (ФОТО, ВІДЕО)
11:01
«Портретація»: у Музеї Корсаків виставка Бориса Фірцака (ФОТО, ВІДЕО)
«Портретація»: у Музеї Корсаків виставка Бориса Фірцака (ФОТО, ВІДЕО)

Весну Музей сучасного українського мистецтва Корсаків розпочав з міжмузейного проєкту Бориса Фірцака «Портретація».

Сам автор розповів присутнім, що слово портретація, яке стало назвою проєкту – неологізм. За його словами, назвати виставку «Портрет» було б надто просто.

Борис Фірцак працює в жанрах живопису, графіки, сценографії, архітектурного дизайну, а також як художник кіно і театру. Та всупереч своїй різносторонності, він є адептом мови кольору.

На відкритті митець також розповів, що працював консультантом під час створення фільму «Іван Сила» про життя Івана Фірцака. З 2006 року є членом Всеукраїнської творчої спілки «БЖ-арт», а у 2014 приєднався до мистецького об’єднання київських художників «Синій жовтень».

Твори Бориса Фірцака зберігаються у Музеї видатних діячів української культури, Державному музеї театрального, музичного та кіномистецтва України, Фонді Мазоха, Будинку-музеї Волошина, у приватних зібраннях в Україні, Польщі, Австрії, Данії, США.

У живописному репертуарі художника є натюрморти і пейзажі, але найвагоміша та найрепрезентативніша складова його практики – саме портрет. Митець створює також автопортрети.

«Автопортрет – це не лише портрет, це самоаналіз. Та й із своїм носом можна зробити, що завгодно», – розповів усміхаючись митець.

Гості Музеї оточили художника, фотографували і милувалися роботами. Усі бажаючі отримали автографи із побажаннями від Бориса Фірцака.

Виставка Бориса Фірцака у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків діятиме до 18 квітня.

Джерело: МСУМК

Відео 12 канал:

Категорія: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків | Переглядів: 163 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]