Головна » 2019 » September » 21 » Перед Днем депутата обласний музей відвідав «Вій»…, а може це просто збіг?
16:19
Перед Днем депутата обласний музей відвідав «Вій»…, а може це просто збіг?
Перед Днем депутата обласний музей відвідав «Вій»…, а може це просто збіг?

Цьогоріч Волинський краєзнавчий музей 14 вересня долучився до 6 міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак», концепцією якого є театр за межами театру, – повідомляється на сторінці музею у Facebook.

Тож майбутній виставковий зал, який зараз закритий на ремонт, став унікальною декорацією для імерсивного перформансу за повістю Миколи Гоголя «Вій» Київського театру «Шарж» (режисер - Юлія Кратко).

Варто сказати, що фотографії зроблені на початку вистави (на сходах) і одразу після. Сама постановка відбувалась у повній темряві при свічках і з відеорядом, що проектувався на всю стіну. Тому робити знімки було неможливо.

Але головне, що ця вистава у новому поки для України форматі - імерсивний перформанс, зацікавила глядачів.

Що таке імерсивний театр? Про традиційну виставу доречно говорити «я це бачив», про імерсивну — «це сталося зі мною». Термін «імерсивний театр» за походженням англійський, як і сам жанр. Переклад immersive theatre — «театр залучення». Тобто глядач перестає бути просто спостерігачем, – він взаємодіє з акторами, трансформуючись в повноправного учасника свого власного спектаклю. Найчастіше актори в імерсивних постановках грають свої сцени паралельно в різних точках обраного режисером простору. Що і було запропоновано публіці у Волинському краєзнавчому музеї під час імерсивного перформансу за повістю Миколи Гоголя.

Тому скупі фотографії, але захоплення глядачів та отримані нові, незабутні враження.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 311 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]