Головна » 2020 » March » 2 » Панство на дозвіллі… (ФОТО, ВІДЕО)
12:51
Панство на дозвіллі… (ФОТО, ВІДЕО)
Панство на дозвіллі… (ФОТО, ВІДЕО)

27 лютого 2020 року у Волинському краєзнавчому музеї ожила історія. Відвідувачі поринули у захопливий світ розваг сторічної давнини, отримали змогу дізнатися про те, чим на межі XIX–XX ст. займалася аристократія – азартні ігри, полювання, музичні вподобання, мода і навіть початки фотомистецтва того часу.

Студентка Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Олександра Король ознайомила відвідувачів з музичними вподобаннями аристократії. Ведучим вечора був пан Вербіцький, якого зіграв актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний. Він розповів про найбільш цікаві експонати виставки – мисливські трофеї, серед яких роги оленя благородного, впольованого Янушем Радзивіллом, предмети з колекції Галини Мельник-Калужинської, піаніно австрійського виробництва та фотографії з фотосалонів Волині.

Відвідувачі дізналися про часи, коли в заміських маєтках волинської аристократії відбувались звані вечори та бали, де поважне панство проводило свій вільний час, граючи в азартні ігри. Улюбленим заняттям було полювання на диких кабанів, оленів та лосів. Цей процес знімали на фотоплівку та описували в мемуарах, які дійшли до наших часів. Окрім цього, пан Вербіцький розповів кілька цікавих гумористичних історій, пов’язаних з полюванням.

Усі бажаючі отримали змогу відвідати імпровізований «фотосалон» та сфотографуватися із паном Вербіцьким.

Адріана Зозуля,
молодша наукова співробітниця науково-експозиційного

відділу давньої, середньовічної та нової історії Волині

Відео UA: Волинь:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 297 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]