Головна » 2020 » December » 13 » Оленяча ферма та музей ретротранспорту: чим дивує туристична Волинь (ФОТО, ВІДЕО)
10:57
Оленяча ферма та музей ретротранспорту: чим дивує туристична Волинь (ФОТО, ВІДЕО)
Оленяча ферма та музей ретротранспорту: чим дивує туристична Волинь (ФОТО, ВІДЕО)

Безпосередній і безпечний контакт із дикими тваринами, проїзд екотранспортом, музей ретротехніки й натуральна ситна кухня – все це не за кордоном, а за якихось 70 кілометрів від Луцька. Закритий світ змусив людей краще пізнати свій край, і туристичні принади України таки не розчаровують. Про місце, де неймовірна природа і загадкова історія – у матеріалі 24 каналу.

Перша оленяча ферма в Україні

Першу оленячу ферму в Україні створили 3 року тому поблизу села Радовичі на Волині.

Зараз на 120 гектарах живе 230 благородних оленів – це найпоширеніший вид оленів у світі, його ще називають олень звичайний або ж лісовий. Побачити та навіть погодувати цих тварин щовихідних приїжджає щонайменше 300 туристів.

Поруч з оленями у господарстві живуть дикі кабани, а ще 50 баранів – муфлонів, і стільки ж європейської лані.

Музей фауни

Дізнатися більше про тварин можна також у музеї фауни, який розташований на території ферми. Всередині є опудала птахів та звірів, а зовні на музеї – колекція рогів. Найстарішому самцеві – 7 років.

 «До речі, форма рогів в кожного оленя-самця зберігається подібна впродовж його життя, він тільки їх збільшує», – наголосила заступниця директора екопарку Оксана Калюжна.

Музей ретротехніки

Цікаво, що у фільмі «Червоний» використали експонати із місцевого музею ретротехніки. Він розташований неподалік ферми на летовищі, яке ще працює. Уся техніка на ходу, є навіть вантажівка з 1943 року.

А найдавнішій кареті з колекції музею – 110 років, в ній себе можна відчути справжнім паном. Ще можна посмакувати домашньої кухні із печі.

Аби усе це побачити та спробувати, до Радовичів їхати 70 кілометрів від Луцька, дістатись туди можна лише на авто або ж маршруткою.

Переглядів: 178 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]