Головна » 2021 » March » 10 » Обласний краєзнавчий музей запрошує на зустріч із військовими капеланами Волині
13:13
Обласний краєзнавчий музей запрошує на зустріч із військовими капеланами Волині
Обласний краєзнавчий музей запрошує на зустріч із військовими капеланами Волині

До Дня українського добровольця, 12 березня о 10.30, в рамках проєкту «Наші захисники» у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться зустріч із військовими капеланами Волині.

Інститут капеланства має свої історичні традиції. Із початком війни на Сході України священнослужителі різних конфесій зголошувались добровільно виконувати душпастирську місію у районі бойових дій. Вони були не лише священниками, але й психологами, займались волонтерською роботою. У першій когорті священнослужителів, які вирушили на Схід України були й волинські капелани.

Проєкт «Наші захисники» – комплекс заходів із популяризації внеску волинян в обороні державного суверенітету та територіальної цілісності України, збору і вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидії інформаційним загрозам. Проєкт був розпочатий у 2018 р. За цей час у Волинському краєзнавчому музеї пройшли десятки зустрічей із військовими, відкривались нові виставки, відбувались презентації книг і фільмів про війну. Зібрана колекція матеріалів вже стала національним надбанням України.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 176 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]