Головна » 2019 » September » 3 » «Музеї. Як це працює»
12:49
«Музеї. Як це працює»
«Музеї. Як це працює»

6 вересня на телеканалі Суспільного мовлення UA: КУЛЬТУРА розпочнеться другий сезон пізнавальної програми «Музеї. Як це працює». Оновлений курс відеолекцій складатиметься з 12-ти випусків, які виходитимуть щоп’ятниці о 19:20.

Співавторка та ведуча програми «Музеї. Як це працює» Ольга Носко вважає, що музеї мають стати частиною сучасного життя кожної людини.

«Дуже важливо вводити музеї в наше повсякдення. Це формує візуальну культуру, а я твердо переконана, що високий рівень візуальної культури в населення впливатиме абсолютно на всі процеси: від того, яка реклама толеруватиметься, і до того, як політики дозволятимуть собі поводитися, — упевнена Ольга Носко. — У київських музеях, крім експонатів, зберігається купа історій. Варто лише дати їм шанс з’явитися».

Разом із ведучою телеглядачі навідаються до музеїв Києва, де дізнаються про лайфхаки, побачать найпотаємніші деталі й секретні дворики на території закладів, невідомі іншим відвідувачам. Також куратори та представники музеїв розкажуть, як вони змінюють свої простори, щоб осучаснити їх і зробити привабливими для різних відвідувачів.

Програма «Музеї. Як це працює» спрямована на те, щоб зруйнувати міф про музей як архаїчну установу.

«Музейце не якийсь склад старих речей або книжка з історією. Це набагато більше, набагато цікавіше й набагато крутіше! Але ми цього не знаємо, адже в нас немає цієї культуриніхто не розповідає, що музей може бути цікавим і захопливим, а мистецтвоце зовсім не нудно й не старомодно», — розповіла креативна продюсерка телеканалу UA: КУЛЬТУРА Юлія Дичук.

Фото: Анастасія Мантач

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 308 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]