Головна » 2019 » August » 12 » Міжнародна рада музеїв пропонує нове визначення слову «музей»
11:54
Міжнародна рада музеїв пропонує нове визначення слову «музей»
Міжнародна рада музеїв пропонує нове визначення слову «музей»

У вересні в Кіото відбудеться зібрання міжнародної ради музеїв. Члени організації обговорять питання умов праці, головні цілі інституцій та найцікавішим питанням залишається затвердження нового терміну поняття «музей». Ось, як звучить довільний переклад:

«Музей – це простір створений для критичного осмислення та обговорення минулого і майбутнього. Інституція має відповідати сучасним потребам, експонувати еталонні артефакти і предмети мистецтва. Зберігати і передавати роботи митців наступним поколінням й забезпечувати рівні права та рівний доступ до культурної спадщини. Музеї існують не заради прибутку. Їх діяльність заснована на принципах партиципації та прозорості і будується навколо активної співпраці з різними спільнотами».

Старе визначення музею було коротше. У ньому йшлося про те, що музеї – це постійні некомерційні інституції, які «служать справі суспільства» і займаються «придбанням, зберіганням, дослідженням, популяризацією та експонуванням матеріального і нематеріального спадку людства з метою освіти, вивчення та розваги».

Джерело: Музеї України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 312 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]