Головна » 2020 » November » 27 » Костюмована екскурсія про побут і звичаї слов’ян відбулась в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)
21:06
Костюмована екскурсія про побут і звичаї слов’ян відбулась в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Костюмована екскурсія про побут і звичаї слов’ян відбулась в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)

Костюмовану екскурсію про побут і звичаї слов’ян нещодавно провели у Волинському краєзнавчому музеї. 12 луцьких школярів із вчителями взяли участь в інтерактивних заняттях з млинарства, ліплення та інших видах народних ремесел. Про це розповіло телебачення Суспільне Волинь.

Першими відвідувачами екскурсіями стали діти, вихованці краєзнавчого гуртка Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства. Керівниця гуртка Інна Кравчук зацікавилася екскурсією, бо дізналась, що вона костюмована.

Давній одяг, - говорить співробітниця музею Адріана Зозуля, - позичили у колег з Рівненського музею напрокат. Костюми пошили спеціально для таких заходів. На костюмованій екскурсії представлені чоловічі та жіночі давньослов’янські костюми.

Науковець Тарас Верба каже: нині ліпити горщики зможуть усі охочі, бо жоден з інструментів та речей для інтерактивної екскурсії не є музейним експонатом.

Школярка Поліна Хрищук каже, що прийшла на екскурсію, щоб дізнатися, які тут є костюми лицарів і козаків. А ще хоче спробувати ліпити посуд на гончарному крузі та змолоти борошно.

Зі слів Тараса Верби, згідно з новими карантинними вимогами у найближчі вихідні музей буде зачинений. В будні дні костюмовану екскурсію можуть відвідати усі охочі.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 195 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]