Головна » 2019 » December » 22 » Колекція Ковельського історичного музею поповнилась експонатом епохи класицизму
12:01
Колекція Ковельського історичного музею поповнилась експонатом епохи класицизму
Колекція Ковельського історичного музею поповнилась експонатом епохи класицизму

Ковельський історичний музей формує колекцію декоративно-ужиткового мистецтва. Серед останніх надбань – кухонна шафа кінця XIX – початку XX ст., виготовлена у перехідний період від класицизму до модерну. Шафа з листяного дерева, декорована накладною інтарсією з орнаментальних мотивів із червоного дерева. Про це повідомляє КовельPost.

Як повідомила головний зберігач фондів історичного музею Мирослава Мороз, жоден з волинських музеїв наразі не має таких меблів. Цей доволі цінний експонат місцеві музейники придбали за символічну суму у підприємця. Крім того, він подарував ще й стільці.

- Якщо хтось із ковельчан має у себе вдома цікаві антикварні речі різних історичних періодів і хоче зробити подарунок майбутнім поколінням - музей з радістю прийме такі експонати. Можемо розглянути й можливість придбання, але все залежить від ряду обставин, – каже Мирослава Мороз.

Нині у колекції цього періоду - піаніно, дзеркало, годинник та кілька стільців. Усі вони мають власну історію, тож працівники музею готують для відвідувачів цікаву інформацію, яку обіцяли оприлюднити згодом.

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 315 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]