Головна » 2019 » September » 4 » Холмщина. Зберегти від забуття
11:59
Холмщина. Зберегти від забуття
Холмщина. Зберегти від забуття

5 вересня о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Холмщина. Зберегти від забуття», присвяченої 75-тим роковинам початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944–1951 роках.

На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею та особистих фотодокументальних архівів родин, що були депортовані з території Польщі до УРСР. Зокрема, особистий архів родини Надії Горлицької, яка зберігала найбільшу святиню православної церкви – Чудотворну ікону Холмської Божої Матері (ХІ ст.), а також матеріали, присвячені українському культурному діячеві, історику церкви Митрополиту Іларіону (Івану Огієнку).

Також ряд експонатів на виставці висвітлює події, пов’язані з ходом операції «Вісла», та містить етнографічні матеріали, що належали родинам переселенців.

Відвідувачі виставки матимуть можливість ознайомитися із діяльністю Обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина», яке активно діє на Волині.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 309 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]