Головна » 2019 » December » 18 » До дня Святого Миколая
17:53
До дня Святого Миколая
До дня Святого Миколая

18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, у відділі природи Волинського краєзнавчого музею була проведена театралізована екскурсія-казка «Ой, ялинка зелененька». 19 грудня по всій Україні на вулицях і майданах одночасно запалають різнобарвними вогнями зелені красуні, щоб радувати дорослих і дітей впродовж різдвяно-новорічних свят.

Учасники заходу – учні 2-В класу Луцького НВК № 9, познайомились із чарівним зимовим лісом і його мешканцями, здійснили захоплюючу подорож залами музею із казковою гостею – Зимою, познайомились із життям природи у холодну пору року, дізнались чимало цікавого про зимівлю тварин і про те, як люди допомагають звірям і птахам вижити в голодний і холодний період. Дошкільнята із захопленням слухали красиву волинську легенду «Чому ялинка стала символом Різдва».

Біля найкрасивішої діорами відділу природи «Полісся» діти зустрілися з красунею-ялинкою. Працівники музею розповіли дітям, як це вічнозелене деревце прийшло у наш дім і стало окрасою улюблених свят малечі всього світу, а також історії про найпопулярніші ялинкові прикраси та про їх символіку. Разом із Зимою школярі прикрасили різдвяну красуню і дізналися, як лісники захищають посадки ялинок, сосонок, ялиць від самовільних рубок.

Маленькі відвідувачі почули цікаву розповідь про те, чому дітям різних країн різдвяні й новорічні подарунки приносять різні персонажі – Святий Миколай, Санта-Клаус, Дід Мороз, а також дізнались історію їх походження.

Наприкінці заходу школярі склали пазли з різноманітних сніжинок та пограли разом із Зимою в «сніжки».

Замовити таку екскурсію можна впродовж новорічно-різдвяних свят.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 281 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]