Головна » 2019 » August » 23 » 23 серпня Ковельський музей святкує 30-річчя!
00:00
23 серпня Ковельський музей святкує 30-річчя!
23 серпня Ковельський музей святкує 30-річчя!

Музейні працівники Волині

щиро вітають колектив

Ковельського історичного музею

з 30-річним ювілеєм

та зичать міцного здоров’я,

творчої наснаги та нових здобутків на ниві

музейництва та історичного краєзнавства Волині,

збереження, дослідження та популяризації

історико-культурної спадщини Ковельщини!

Довідково:
26 червня 1989 року згідно наказу управління культури виконкому обласної Ради народних депутатів було створено Ковельський історичний музей, як відділ Волинського краєзнавчого музею. З лютого 1992 року музей було передано Ковельському міському відділу культури.

На сторінці Ковельського історичного музею у Facebook йдеться:

26 червня 2019 року виповнилося 30 років від часу створення Ковельського історичного музею. Урочисті ж заходи з нагоди 30-річчя музею відбудуться 23 серпня.

І хоча у порівнянні з іншими музейними закладами, він молодий, але його колекція – цікава і різноманітна, налічує більше 7000 експонатів.

Для громади – музей є частиною міського простору, скарбницею матеріальних пам’яток, машиною часу і Храмом душі.

Основними пріоритетами для нас є формування і зберігання музейної колекції та її презентація через експозиції, тематичні виставки, творчі заходи, друковані видання та свою сторінку у соціальній мережі. Можна вважати, що колекція музею – це фактор номер один, який визначає його успіх.

Наш музей є і своєрідним інформаційним центром, де можна отримати нові знання, дані, факти.

Не дивлячись на чисельні проблеми у побутовому плані та у сфері збереження фондів, із експозиційним обладнанням, ми маємо цікаві експонати, присвячені не лише минулим епохам, але і сучасній історії краю. Одним із головних завдань колективу – довести, що музей – це не лише наша минувшина, але і сучасна історія, власне та, що стосується безпосередньо кожного з нас.

Сьогодні Ковельський історичний музей – це культурний і дослідницький центр, у якому цікаво усім: від малечі і до літніх людей.

За період діяльності установи ми зруйнували стереотип про класичне радянське відвідування закладу: не перебивати екскурсовода; стояти біля експонатів, затамувавши подих і торкатися їх лише поглядом. У нас все інакше. Музей є сучасним і відкритим для відвідувачів, які довіряють артефактам. Кожному відвідувачу хочеться доторкнутись до історії, відчути себе її частиною, це і є зв’язок сучасної людини з історією, наукою, мистецтвом. І чим у комфортніших умовах відбувається цей зв’язок, тим міцнішим він стає.

Музей прагне стати комунікаційним майданчиком. Люди можуть сюди прийти, аби просто тут побути. І не обов’язково слухати екскурсію, а просто відновитися. І таких відвідувачів у нас чимало.

Ковельський історичний музей – це колектив людей, які, незважаючи на різного роду проблемні моменти, вивчають і популяризують історичну минувшину Ковельщини. Це інноваційні форми, виставкові проекти, екскурсійна, пошукова і дослідницька робота. Це 30 років копіткої праці на ниві історичного краєзнавства і великої любові до своєї роботи.

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 317 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]