Головна » 2020 » October » 14 » 14 жовтня – День захисника України
10:32
14 жовтня – День захисника України
14 жовтня – День захисника України

Вітаємо усіх захисників та захисниць, що в різний час стали на оборону Української держави від різного штибу загарбників. Зі зброєю в руках і нині сьогодні десятки тисяч наших войовників боронять українську нашу незалежність і суверенітет.

Сьогодні згадаймо чин усіх поколінь борців за волю України. Віддаймо шану всім загиблим. Виявом повагу живим захисникам!

Автором зображень із сучасними захисниками України є Андрій Єрмоленко. У співпраці з Українським інститутом національної пам’яті художник розробив серію плакатів із воїнами для інформаційної кампанії до Дня захисника України. Її мета – показати тяглість традицій українського війська та вшанувати всі покоління борців за українську державність.

Українське військо має тисячолітню історію. Воно відроджувалося і перероджувалося, зберігаючи при цьому свої характерні риси. Сучасні захисники, які щодня відбивають наступ російських військ, є продовжувачами слави й воєнної традиції дружинників Русі, козаків, Армії Української Народної Республіки, Української Повстанської Армії та ще низки мілітраних формацій різних епох. Вони - стовпи нашої незалежності.

Джерело: Український інститут національної пам'яті

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 197 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]