Головна » 2011 » September » 20 » Зустріч у музеї до Дня партизанської слави.
12:29
Зустріч у музеї до Дня партизанської слави.
Зустріч у музеї до Дня партизанської слави.
Напередодні святкування Дня партизанської слави, 20 вересня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч учнівської молоді з ветераном Великої Вітчизняної війни, головою комітету колишніх партизанів і підпільників міста Луцька Іваном Марковичем Глущуком. Іван Маркович був активним учасником партизанського загону під керівництвом Степана Шковороди, який діяв на території Волині.
Під час музейного заходу учні Луцької загальноосвітньої школи-інтернату І – ІІІ ступенів мали змогу ознайомитись із матеріалами виставки „Партизанський рух на Волині”, присвяченої Дню партизанської слави. Виставка налічує більше п’яти десятків різноманітних конвертів, поштівок, марок із зображеннями керівників партизанського руху, місць бойової слави. Серед експонатів – конверти із зображеннями Героїв Радянського Союзу: Д.Медведєва, С.Руднева, М.Кузнецова, С.Ковпака та ін., а також конверт VІ Всеармійської філателічної виставки в Москві 1984 року. Майже на кожному конверті – штемпель спецпогашення. На виставці представлені матеріали з приватної колекції І.С.Гнатюка та фондів музею.
Під час зустрічі гості музею мали нагоду ближче поспілкуватись із ветераном, а також отримати детальну інформацію про діяльність партизанських з’єднань на Волині у період Великої Вітчизняної війни.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1296 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]