Головна » 2021 » September » 18 » «Життя, як спалах зірки»: у Кортеліському музеї вшанували пам’ять Василя Корнелюка
13:36
«Життя, як спалах зірки»: у Кортеліському музеї вшанували пам’ять Василя Корнелюка
«Життя, як спалах зірки»: у Кортеліському музеї вшанували пам’ять Василя Корнелюка

14 вересня у Кортеліському історичному музеї відбувся тематичний захід «Життя, як спалах зірки», присвячений 65-й річниці від дня народження Василя Корнелюка. В ньому взяли участь Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, староста села Микола Корнелюк, керівники місцевих установ та жителі села. Учениці 10 класу, Софія Полівода та Іванна Хозей, розповіли про життєвий шлях видатного земляка.

Директор музею Микола Михалевич пригадав про родину Василя Мироновича та його видатні здібності, завдяки яким він зробив блискучу кар’єру в громадсько-політичній діяльності. Не зважаючи на те, які він займав посади, Корнелюк завжди був близьким до простих людей та відстоював їх інтереси.

Тимчасово виконуюча обов’язки директорки НВК «ЗОШ I-III ступеня дитячий садок» с. Кортеліси імені Василя Корнелюка Тетяна Сахарчук підкреслила, що він завжди був зразковим і наполегливим учнем. Це дало йому можливість досягти високих вершин у житті. Нині дружина Василя Мироновича та його сини, які живуть у Києві, надають значні грошові премії кращим учням школи.

Віталій Бірук звернув увагу присутніх на те, що Василь Корнелюк багато зробив не лише для Кортеліс, але й усієї Ратнівщини. Пам’ять про нього повинна назавжди зберегтися у наших серцях.

Учасники заходу відвідали могилу Василя Корнелюка та поклали квіти.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 391 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]