Головна » 2012 » Січень » 3 » Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського запрошу на виставку „Різдвяні візерунки”.
11:36
Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського запрошу на виставку „Різдвяні візерунки”.
Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського запрошу на виставку „Різдвяні візерунки”.
3 січня 2012 року в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку „Різдвяні візерунки”.
На виставці поряд з традиційними різдвяно-новорічними атрибутами (Дідух, вертепна зірка, маска „Кози”, різдвяний „павук”, шопка тощо) експонуються ілюстративні матеріали: живописні роботи (натюрморти, портрети) студенток Інституту мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки Іванни і Ксенії Дацюк та Олени Зв’ягінцевої, ялинкові прикраси ручної роботи шестикласниці із Забороля Роксолани Кручай, плакати на різдвяно-новорічну тематику жительки Затурець Лілії Зв’ягінцевої.
Основу виставки складають витвори умілих рук гуртківців Локачинського районного будинку  школяра та їх педагогів. Тут і керамічні шопки-світильники Миколи Полякова, і настінні панно у стилі петриківських розписів Оксани Деревич та її вихованців, і картини з тіста, і ляльки-мотанки, вироби із соломки тощо.
Всі експонати об’єднані за тематикою в окремі сюжети, що відтворюють найважливіші зимові обряди: „Свят-вечір”, „Колядники”, „Щедрівники”, „Перебиранці”, „Посівальники”.
Виставку доповнює етнографічна література про  різдвяно-новорічну обрядовість та звичаєвість, фахово підібрана і дбайливо оформлена бібліотекарем Затурцівської сільської бібліотеки Любов’ю Левчик.
Виставка працює у дні роботи музею протягом січня цього року.
Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 973 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]