Головна » 2020 » January » 24 » Запрошуємо на «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони». ПРЕСРЕЛІЗ
12:28
Запрошуємо на «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони». ПРЕСРЕЛІЗ
Запрошуємо на «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони». ПРЕСРЕЛІЗ

ПРЕСРЕЛІЗ
«Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони»

Презентація культурологічного проєкту
«Холмська Чудотворна ікона Божої Матері.
20 років у Музеї волинської ікони».

26 січня 2020 року о 15 год. відбудуться «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони».

Цей мистецький захід проходить у музеї починаючи з 2008 року. Гості музею вже мали можливість слухати виступи професійних і аматорських колективів з Луцька, Каменя-Каширського, Луцького і Горохівського районів, у репертуарі яких колядки, щедрівки та духовні піснеспіви.

Нині, в ознаменування двадцятиріччя передачі Холмської Чудотворної ікони Божої Матері під опіку держави і повернення реліквії до духовного життя, Музей волинської ікони започатковує культурологічний проєкт «Холмська Чудотворна ікона Божої Матері. 20 років у Музеї волинської ікони». Протягом року відбудуться наукові, мистецькі, просвітницькі заходи.

Розпочинають проєкт «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони». Учасники – камерний хор «Credo», який був заснований у 2009 році як церковний хор при храмі Холмської ікони Божої Матері у м. Луцьку Волинської єпархії ПЦУ. Настоятель храму – луцький декан, митрофорний протоієрей Михайло Онищук. Регент – Катерина Токало, викладач Луцького педагогічного коледжу.

Кожної неділі та у свята хор супроводжує Божественну літургію у храмі. Камерний хор налічує більше двадцяти учасників, які є парафіянами храму. Колектив брав участь у фестивалях «Благовіст Волині», «Різдвяні піснеспіви», «Великодні дзвони» (м. Львів), у IV фестивалі-ярмарку колядок і вертепів «Відгомін Різдва» Луцького екзархату УГКЦ, «Днесь від Діви рождається» (м.Львів). Хор був учасником фестивалю «Пентікосія» (м.Київ) та співав на фестивалі-конкурсі «Ти не згасла, зоре ясна з Холмської гори» (м.Луцьк), де отримав Гран-прі .

У репертуарі камерного хору «Credo» – старовинні духовні твори Дмитра Бортнянського, Артемія Веделя, Миколи Дилецького, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича, Якова Яциневича, Анатолія Архангельського, а також сучасних композиторів – Романа Гурка, Ганни Гаврилець, Олени Юнек. Кредо колективу – духовність, мистецтво та постійний розвиток.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 810 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]