Головна » 2017 » January » 30 » Запрошуємо на презентацію знахідок Волинського краєзнавчого музею 2016 року
11:12
Запрошуємо на презентацію знахідок Волинського краєзнавчого музею 2016 року
Запрошуємо на презентацію знахідок Волинського краєзнавчого музею 2016 року

Велику кількість «білих плям» в історії волинського краю вдалось заповнити відомостями, що нам розповідають археологічні джерела. У непрості для археологічної науки часи працівники Волинського краєзнавчого музею активно долучилися до археологічних досліджень на території Волині. Зокрема, ними було проведено і кілька самостійних археологічних розвідок. Так, за минулий рік було відкрито, обстежено та складено план городища в селі Буяни Луцького району. Також проведено розвідки з шурфуванням на багатошарових поселеннях у селі Іванівка Горохівського району, Звірів Луцького, Дубище Рожищенського, у селищі Олика Ківерцівського району та місті Володимирі-Волинському. Волинський краєзнавчий музей шляхом презентації пропонує громадськості публічний звіт про роботу, проведену сектором археології та презентує основні знахідки 2016 року.

Представлені речі є унікальними для Волині, оскільки потрапляють до музейних фондів вперше. Серед найбільш цікавих речей буде представлено денарії Вітовта з надкарбуванням та речі побуту, виявлені в ході робіт на об’єкті XV століття в селі Дубище на імовірному місці існування Введенського монастиря, що згадується в документах з XІV століття. Також будуть представлені кілька речей, що віднайдені в криптах костелу Св. Трійці в смт Олика в ході українсько-польського міждисциплінарного дослідження. Це металеві пластини, виготовлені з білого металу, дві з яких є портретними зображеннями, а також зображення родового герба Радзивіллів. Портретні зображення інтерпретовані науковцями як портрет Альбрехта Станіслава Радзивілла, великого канцлера литовського, фундатора костелу в Олиці, та його дружини Кристини Анни Любомирської. Атрибуцію проведено на підставі роботи Пітера Данкерса де Рей «Портрет Альбрехта Станіслава Радзивілла», написаного в 40-і роки XVII ст.

Презентація відбудеться у середу, 1 лютого о 13.00 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20. Запрошуємо всіх охочих.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 3160 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]