Головна » 2017 » January » 27 » «За честь, за волю, за народ…»
12:23
«За честь, за волю, за народ…»
«За честь, за волю, за народ…»

26 січня 2017 року для вихованців КЗ «Іваничівський БДЮТ» проведено історичну годину «За честь, за волю, за народ…», присвячену Дню Соборності України та 99-й річниці Дня пам’яті героїв Крут. Захід провели Лариса Куль - директор КЗ «Іваничівський історичний музей» і методист БДЮТ Віталіна Мазурук.

ХХ століття залишило нам у спадок визначні події минулого. Сторіччя тому склались відповідні умови для формування української державності. Ідея єдності і соборності українських земель, як і ідея незалежності державного суверенітету, завжди були провідними в історії нашої нації.

29 січня цього року Україна відзначатиме сумну дату, яка назавжди увійшла в українську історію, як День пам’яті героїв Крут. Трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі…

Цими словами розпочали захід ведучі. Школярі переглянули відеопрезентацію «Героям Крут», фільм «Лист без конверта» з серії «Невідома Україна», відео кліп «Героям слава!» у виконанні Алли Васик, ознайомилися з тематичною виставкою.

В час новітньої історії також триває боротьба за цілісність та незалежність нашої держави. Багато наших земляків брали і беруть участь у військових діях у зоні АТО. Учасники заходу запалили свічки в пам’ять про загиблих у боротьбі за утвердження незалежності України і вшанували їх хвилиною мовчання.

Сьогодні ми віримо в те, що територіальна цілісність України скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – розбудови духовно і економічно багатої, вільної і демократичної України.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 703 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]