Головна » 2019 » May » 8 » Вшановуючи пам’ять полеглих…
08:40
Вшановуючи пам’ять полеглих…
Вшановуючи пам’ять полеглих…

З нагоди 74-ої річниці Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ковельському історичному музеї розгорнута тематична експозиція, у якій представлені документальні і фотоматеріали, що розкривають історичну правду про трагічні дні війни, відтворюють реалії Ковельщини у період окупації і визволення.

На фотографіях зображена хроніка тих буремних днів, німецька і радянська бронетехніка, пересування німецьких військ танкової дивізії Вермахту, бойові позиції на залізничних коліях міста і передмістя, маневри бойової техніки і живої сили противника, наступ радянських військ в ході проведення «Ковельської» операції, вивезення ковельчан на примусові роботи до Німеччини. Жахливу картину збитків відтворюють фотознімки зруйнованої міської забудови.

Представлені особисті речі солдат (радянський кишеньковий сигнальний ліхтарик, ідентифікаційна капсула, предмети особистої гігієни тощо), зразки вогнепальної та холодної зброї, військові строї. Є речі німецьких військових (жетон німецького військовослужбовця, окуляри, пряжки, ремені, запальнички, німецький перстень-печатка, медаль «За танкову атаку»).

Мета експозиції – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму, про тих, котрі життям, кров’ю, працею і незламним духом вибороли мирне небо над нашим містом, відродили його з попелу і руїн та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 594 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]