Головна » 2015 » July » 31 » Волинські ікони лікують учасників бойових дій у музеї
12:12
Волинські ікони лікують учасників бойових дій у музеї
Волинські ікони лікують учасників бойових дій у музеї

   У рамках благодійного проекту «Мистецька терапія», що проводить обласний благодійний фонд «Рідна Волинь» для волинських бійців, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів після бойових дій на сході України, за сприяння заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького відбулася цікава екскурсія в Музей волинської ікони, – повідомляє Волинська правда.

   Солдати вперше побували у цьому унікальному музеї, змогли побачити предмети церковної декоративної різьби, металопластики та скульптури, неповторні ікони самобутніх майстрів волинського малярства. Біля Холмської Чудотворної ікони Богородиці, найдавнішої ікони в Україні, волинські бійці приклонилися і помолилися за своє здоров’я, за здоров’я своїх побратимів та своїх рідних і близьких.

   На згадку про відвідування музею, його директор Тетяна Єлісеєва побажала усім воїнам найшвидшого одужання і подарувала їм для зцілення іконки з молитвою до Холмської Чудотворної ікони Богородиці, а голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов зазначив, що благодійна програма «Мистецька терапія» буде і надалі розширювати свої рамки за ради відновлення душевної рівноваги і покращення здоров’я та психологічно стану волинських бійців.

   Приємні хвилини відпочинку для солдат після екскурсії продовжилися у піцерії "SOLO", де його керівництво, організувало для них солодкий стіл, почастували їх кавою та смачною піцою.

   Бійці щиро подякували організаторам за захопливу мандрівку в багатий світ мистецтва Музею волинської ікони, домашню атмосферу спілкування у піцерії "SOLO" і відмітили, що така душевна, людська та мистецька терапія, дійсно позитивно впливає на їхню реабілітацію після повернення з АТО.

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 805 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]