Головна » 2012 » Січень » 19 » ВНУК КОЖЕВНИКОВА ВІДВІДАВ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ.
15:21
ВНУК КОЖЕВНИКОВА ВІДВІДАВ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ.
ВНУК КОЖЕВНИКОВА ВІДВІДАВ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ.
Довідкова інформація
Василь Антонович Кожевников – підполковник, командир 862 стрілецького полку 197 Червонопрапорної Брянської дивізії, яка 20 липня 1944 року визволила Володимир-Волинський від фашистських загарбників.

   Зустріч з внуком визволителя відбулася у міській раді. На ній були присутні працівники міськради, наукові співробітники історичного музею, преса. Олександр Олександрович Булавкін син Валентини Василівни Кожевникової – дочки радянського підполковника. До Володимира-Волинського він прибув, щоб побачити місто, яке в далекому 1944 році визволяв його дід. Олександр Олександрович розповів про свого дідуся.
   Василь Кожевников закінчив піхотні курси і одразу потрапив на фронт. 20 липня 1944 року брав участь у визволенні Володимира-Волинського. Полк, яким він командував був найменований «Володимир-Волинський». Загинув Василь Кожевников під час Вісло-Одерської операції. Похований у Люблінському воєводстві у Польщі. У 1979 році на фасаді одного з будинків на вулиці Кожевникова (тепер – Роксолани) у Володимирі-Волинському встановлено меморіальну дошку визволителю.
   Його онук – Олександр Булавкін живе у м.Армавір на Кубані (Росія), підполковник міліції, начальник чергової  частини МВС. Його дружина Ольга (супроводжувала чоловіка у поїздці) – кандидат психологічних наук, директор Будинку піонерів м. Армавіра .
   Онук Кожевникова поклав квіти (на фото) до меморіальної дошки на честь діда, потім його прийняв міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.









































   Співробітники Володимир-Волинського історичного музею провели для почесних гостей екскурсію по пам'ятках міста, зокрема гості з Росії відвідали Успенський собор, Василівську церкву, собор Різдва Христового.
   Олександр Булавкін був вражений побаченим і пообіцяв надіслати для музею фото та архівні документи свого діда – Василя Кожевникова.
Богдан Янович

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1144 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]