Головна » 2022 » January » 27 » ВИСТАВКУ САКРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА ПРЕЗЕНТУВАЛИ В ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ м. ВОЛОДИМИРА
09:31
ВИСТАВКУ САКРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА ПРЕЗЕНТУВАЛИ В ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ м. ВОЛОДИМИРА
ВИСТАВКУ САКРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА ПРЕЗЕНТУВАЛИ В ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ м. ВОЛОДИМИРА

26 січня в історичному музеї м. .Володимира відбулося відкриття виставки сакрального мистецтва. На цій виставці були презентовані ікони з фондів музею – Христос-Спаситель, Давид і Соломон, Мойсей, Святий і Преподобний Симеон – їх вік налічує понад 200 років, а також скульптури ангелів і фрагмент іконостатсу, хрест 19ст.

Як розповів директор музею Володимир Стемковський, ці сакральні предмети були реставровані спеціалістами Львівського філіалу Національного Науково-дослідного реставраційного центру України(директор – Тарас Откович). Уже більше 10 років триває співпраця володимирських музейників з цією поважною науковою установою. Завдяки підтримці державі було реставровано майже 50 предметів сакрального мистецтва з фондів нашого музею. Про процес реставрації розповіла провідна наукова співробітниця музею Олена Черенюк. Науковий співробітник музею Богдан Янович розповів про історію православного іконопису. І словами вдячності виступив заступник міського голови Андрій Гудим.

На виставці були присутні студенти педагогічного коледжу імені А.Кримського, які навчаються за спеціальністю «художники-реставратори» разом з викладачами Лесею Мартинюк і Валентиною Залуніною. Цей захід був цікавим для них.

                                                                   Богдан Янович

 

 

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1134 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]