Головна » 2012 » Січень » 31 » Виставка з нагоди річниці визволення м.Луцька від німецько-фашистських загарбників у Волинському краєзнавчому музеї.
23:26
Виставка з нагоди річниці визволення м.Луцька від німецько-фашистських загарбників у Волинському краєзнавчому музеї.
Виставка з нагоди річниці визволення м.Луцька від німецько-фашистських загарбників у Волинському краєзнавчому музеї.     2 лютого 2012 року минає 68 років від часу визволення м. Луцька від німецько-фашистських загарбників.
    Під час Рівненсько-Луцької наступальної операції, 1 лютого 1944 року воїни 7-ої гвардійської кавалерійської дивізії 13-ої армії Українського фронту розпочали наступ в напрямку м. Луцька.
    У ніч на 1 лютого першими в місто ввійшли розвідники 27 гвардійського кавалерійського полку. Згодом на місто почали наступ інші підрозділи 1-го гвардійського Житомирського кавалерійського корпусу під командуванням генерал-лейтенанта В.К.Баранова. На ранок 2 лютого кінногвардійці повністю очистили Луцьк від німецько-фашистських окупантів і на вежі старовинної фортеці встановили прапор 7-ої гвардійської кавалерійської дивізії.
    З цієї нагоди у Волинському краєзнавчому музеї розгорнута фотодокументальна виставка „Волинь в роки Великої Вітчизняної війни”.



Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 991 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]