Головна » 2020 » July » 15 » Віртуальний тур Луцьким підземеллям вже опублікований на картах Google (ФОТО, ВІДЕО)
09:47
Віртуальний тур Луцьким підземеллям вже опублікований на картах Google (ФОТО, ВІДЕО)
Віртуальний тур Луцьким підземеллям вже опублікований на картах Google (ФОТО, ВІДЕО)

У мережі виклали перший віртуальним тур луцькими підземеллями. Про це повідомив начальник відділу туризму департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації Станіслав Ольшевський у Facebook, – пишуть на інтернет-сторінці «Волинь-нова».

Луцькі підземелля ще приховують багато таємниць

 «Ми це зробили! Перший віртуальний тур Луцьким підземеллям вже опублікований на картах Google! Поширюйте друзям, в усі куточки України та за кордон. Вдалий промоконтент Луцька та Волинської області», – написав Ольшевський.

У Центрі туристичної інформації та послуг міста зауважили, що відтепер всі охочі можуть дистанційно поринути в магічну атмосферу. «Проте віртуальний світ – не реальний. Тому приїздіть до Луцька, щоб побачити все на власні очі», – звернулися до туристів.

Довідка «Волині»:
Крім наземного міста, у Луцьку є розбудована мережа підземних переходів. На трьох рівнях підземного міста були сакральні об'єкти, трапезна, в'язниця, гробниці. Підземний комплекс під луцьким костелом Петра і Павла очолив п'ятірку найзагадковіших підземель України за версією сайту проєкту ILoveUkraine.
Про унікальні триярусні підземелля, вхід до яких розташований під костелом св. апостолів Петра і Павла, існує чимало легенд. Їхня висота в окремих місцях сягає майже 6 метрів. Припускають, що колись Старе місто було сполучене ними з Шепельським і Жидичинським городищами, Олицьким замком та іншими укріпленнями навколо нього. В цих підземеллях були поховання (деякі збереглися) багатьох знатних лучан, зокрема й луцьких римо-католицьких єпископів.

Фото Фото Dmitriy Malyshev/google.com.

Відео 12 канал:

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 295 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]