Головна » 2012 » Січень » 28 » Військові міні-літаки презентовано у Луцьку.
17:53
Військові міні-літаки презентовано у Луцьку.
Військові міні-літаки презентовано у Луцьку.      У  Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки презентували виставку літаків-винищувачів часів другої світової війни з колекції Валерія Гнатюка. Якби вони не були точними міні-копіями, то не вмістилися і на найбільшому летовищі нашої держави.
     Працівник  обласного відділення одного з банків Валерій Гнатюк один з найавторитетніших і найдосвідченіших моделювальників-стендовиків у регіоні. Він уже сконструював 122 точні моделі винищувачів часів другої світової війни, зменшених у 72 рази. Майже  щовечора  вихідними  він закривається у кімнаті, щоб працювати над черговим літачком. Радянські „ІЛи”, „МІГи”, „Яки”, „ЛА”, літаки гітлерівської Німеччини, фашистської Італії, мілітаристської Японії, США, Фінляндії, Англії, Франції, Іспанії, Польщі, Голандії та Румунії – за цими моделями можна вивчати світовий досвід розвитку військової авіації.
     Моделі повинні відповідати певним вимогам, що висувалися на початку минулого століття до бойових машин. А це надзвичайно тонка і копітка робота, – переконався на власному досвіді Валерій Гнатюк.
_________________________
Волинська ОДТРК. 28.01.2012.
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 1367 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]