Головна » 2017 » January » 30 » Відбувся VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України
18:08
Відбувся VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України
Відбувся VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України

23 січня у приміщені Інституту історії України Національної Академії наук України, відбувся VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України, який підводив підсумки роботи Спілки за 5 років. На з’їзді з доповіддю виступив голова правління Олександр Реєнт, були заслухані виступи голів мандатної і ревізійної комісії. Делегати від всіх областей України обговорили звітну доповідь, прийняли зміни до Статуту НСКУ, обрали нове Правління і голову Спілки, яким знову став Олександр Петрович Реєнт на наступні 5 років.

Від Волинської обласної організації НСКУ у роботі з'їзду взяли участь три делегати: директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, декан історичного факультету СНУ імені Лесі Українки Анатолій Шваб і голова обласної організації Геннадій Бондаренко, який виступив на з'їзді при обговорені звітної доповіді і розповів про діяльність ВООНСКУ.

Звіти Волинської та інших обласних організацій можна прочитати на сайті НСКУ.

Члени ВООНСКУ директор Торчинського історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник, завідувач Музей етнографії Волині та Полісся при СНУ імені Лесі Українки Світлана Чибирак, голова Камінь-Каширського осередку НСКУ Валерій Хитрик за значний особистий внесок у розвиток краєзнавчого руху нагороджені грамотами НСКУ. Найвищу нагороду Спілки – звання „Почесний краєзнавець України” одержав відомий дослідник Луцька і Волині Володимир Пясецький. Геннадій Бондаренко одержав подяку від Міністерства освіти і науки України.

У цілому на з'їзді були намічені і схвалені шляхи розвитку краєзнавства і краєзнавчої освіти на наступні 5 років.

Джерело: ВООНСКУ

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 634 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]