Головна » 2020 » July » 27 » В обласному музеї презентували марки до 150-річчя з дня народження Лесі України (ФОТО, ВІДЕО)
11:38
В обласному музеї презентували марки до 150-річчя з дня народження Лесі України (ФОТО, ВІДЕО)
В обласному музеї презентували марки до 150-річчя з дня народження Лесі України (ФОТО, ВІДЕО)

У Волинському краєзнавчому музеї 25 липня провели спецпогашення поштових марок «Софія Караффа-Корбут». Серія цих марок ілюструє твір «Лісова пісня» Лесі Українки та присвячена 150-річчю від дня народження поетеси, – про це розповіло Суспільне телебачення.

Музейники пояснюють: спецпогашення – це процес штампування спеціальним поштовим штемпелем конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. «Погашені» марки набувають філателістичної цінності.

Сьогодні у музеї презентували дві марки: «Лукаш і Мавка» та «Русалка і Куць», вони вийшли тиражом 130 тисяч кожна. Ще дві картки-листівки і конверт із ілюстраціями з втору «Лісова пісня».

Впродовж дня в центральному відділенні Укрпошти у Луцьку марки можна погасити спеціальним штемпелем «Перший день», – розповіла Суспільному начальниця відділення поштових послуг Волинської дирекції Людмила Музичук.

26 липня ювілейний штемпель передадуть у музей. «До колекції експонатів музею додадуться також марки, листівки та конверти», – каже директорка музею Оксана Важатко.

Презентацію марок провели у виставковій залі, де експонуються оригінали графічних робіт української художниці Софії Караффи-Корбут, яка є авторкою серії ілюстрацій до «Лісової пісні».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 225 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]