Головна » 2015 » July » 20 » У Волинському музеї відкрито виставку про жертв нацистського націонал-соціалізму
20:17
У Волинському музеї відкрито виставку про жертв нацистського націонал-соціалізму
У Волинському музеї відкрито виставку про жертв нацистського націонал-соціалізму

   У Волинському краєзнавчому музеї у рамках програми «Місце зустрічі: діалог», що фінансується Німецьким фондом «Пам'ять, відповідальність і майбутнє», спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» та Луцькою міською громадською ветеранською організацією «Спілка в’язнів-жертв нацизму» відкрито виставку «…Немов ковток свіжого повітря», на якій відвідувачі зможуть оглянути фото та прочитати історії людей із Східної Європи, які пройшли війну та були жертвами нацистського націонал-соціалізму.

Презентація виставки відбудеться 21 липня об 11.00 год.

   Виставка доповнена матеріалами з фондів Волинського краєзнавчого музею, зокрема: фото волинян котрі перебували у концтаборах – А. Бакулевича, Б. Клінкевича, М. Мазура, К. Зінчука, світлини колишніх остарбайтерів з Волині, документи періоду нацистської окупації.

   Метою виставки є поліпшення соціального самопочуття та якості життя колишніх в’язнів нацистського режиму, привернення уваги громадськості до їхніх заслуг, патріотичне виховання молоді на принципах історичної правди.

   На стендах – історії, котрі висвітлюють: полонених концтаборів, людей, які працювали на примусових роботах у Німеччині, постраждалих з окупованих нацистами територій. Герої виставки розповідають про те, що їм допомогло вижити, діляться цим з молодшим поколінням.

   Програму підтримки «Місце зустрічі: діалог» фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) започатковано 2009 року. Вона адресована організаціям, діяльність яких спрямована на поліпшення якості життя літніх людей у своїх країнах. Мета підтримки – сприяти тому щоб життєві досягнення колишніх жертв нацизму були належно оцінені.

   Виставка буде функціонувати до середини серпня.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 816 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]