Головна » 2011 » March » 23 » У Волинському краєзнавчому музеї «народилось» Нове сонце
13:38
У Волинському краєзнавчому музеї «народилось» Нове сонце
У Волинському краєзнавчому музеї «народилось» Нове сонце
Новини Волинський краєзнавчий музей«Народження Нового сонця» – таку назву має персональна виставка 
молодої волинської художниці Ірини Сардак, яка відкрилась 23 березня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».
Виставка приурочена до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, а також до дня весняного рівнодення. Експозиція включає в себе 20 картин, серед яких – графічні роботи та розпис на склі. Тематикою творів художниці є українська міфологія. «Священний гай», «Небесне колесо» – ці назви яскраво промовляють самі за себе.
Новини Волинський краєзнавчий музейДоволі цікавою є серія «Коли боги жили на деревах», присвячена порам року і відповідним силам природи. Картини «Той, що співає веснянки», «Той, що бджіл випасає», «Той, що листя розмальовує» та «Той, що із снігурами розмовляє» уособлюють, відповідно весну, літо, осінь та зиму.
А родзинкою експозиції є композиція «Божич. Народження Нового сонця», яка і дала назву всій експозиції.
Усі ці роботи були написані за останні три роки, які пройшли з часу закінчення Іриною Сардак Інституту мистецтв ВНУ ім.Лесі Українки. «Чому я обрала саме таку тематику як українська міфологія, я навіть і не поясню. Я відчуваю, що це мені рідне, і ця тема мені дуже цікава», – розповіла журналістам майстриня.
«Це є дивовижна виставка і ми можемо бачити дійсно народження сонця, вірніше, сонечка – нового таланту. І це є початком вашої слави», – сказав, вітаючи художницю, заступник начальника управління культури і туризму ВОДА Василь Ворон.
До слів вітань під час відкриття виставки приєдналась і член Спілки художників України Світлана Костукевич.
«Народження Нового сонця» – це вже друга виставка Ірини Сардак. Минулого року в рідному місті Ківерці вона презентувала свою першу виставку «Сни священного гаю».
До слова, художниця займається також і педагогічною діяльністю, навчаючи дітей образотворчому мистецтву в арт-студії «П’ятерня».
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 2450 | Додав: creative0design | Теги: Новини Волинський краєзнавчий музей, музейний простір Волині | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]