Головна » 2011 » April » 14 » У Волинському краєзнавчому музеї діє школа писанкарства „Чарівний писачок”.
13:33
У Волинському краєзнавчому музеї діє школа писанкарства „Чарівний писачок”.
У Волинському краєзнавчому музеї діє школа писанкарства „Чарівний писачок”.

З 14 по 21 квітня 2011 року при Волинському краєзнавчому музеї традиційно діє школа писанкарства „Чарівний писачок”. Її учнями є школярі середніх і старших класів, студенти і дорослі. Першачків навчають правильно тримати писачок, підготувати яйце до розпису і виконувати прості візерунки. Ті, хто вже не вперше відвідує заняття, візерунок обирають самостійно і розписують дві, а то й три писанки. Фарби використовуються тільки харчові. Писачки-лієчки є зручними у роботі. Їх виготовив волинський майстер Андрій Бондарук. Заняття проводять працівники відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею.

У навчальному класі експонується фотовиставка „Ми вчимося писати писанки” із занять у школі попередніх років та взірці традиційних волинських писанок. Для учасників школи пропонуються друковані методичні матеріали „Намалюй свою писанку” і „Колекція писанок Волинського краєзнавчого музею”.

Метою занять є залучення молоді й дорослих до вивчення весняних звичаїв і обрядів Волинського краю та набуття практичних навичок традиційного воскового розпису.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1357 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]