Головна » 2019 » May » 12 » У військовому музеї – тематичні виставки (ВІДЕО)
09:52
У військовому музеї – тематичні виставки (ВІДЕО)
У військовому музеї – тематичні виставки (ВІДЕО)

Одразу дві експозиції, присвячені Дню пам’яті та примирення, відкрили у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки у Луцьку, – повідомляє 12 канал. В одній з них – особисті речі, листи з фронту та картини волинських художників-фронтовиків. Серед робіт – репродукції картин українського художника Георгія Меліхова. Митець теж створював полотна на тему війни.

У другій експозиції – фотографії, документи і нагороди часів другої світової війни. Ігор Пасюк розповідає – серед представлених нагород є дублікати, але є і справжні бойові відзнаки. Деякі з них – рідкісні.

На відкритті виставки Вадим Кудь – фронтовик, кандидат історичних наук, викладач історії, а нині – голова ради ветеранів східноєвропейського університету імені Лесі Українки. Він – автор багатьох праць про історію війни саме на Волині.

Усього в експозиції близько двохсот експонатів із фондів Волинського краєзнавчого музею. Виставка триватиме до 20 липня.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 689 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]