Головна » 2019 » June » 2 » У Нововолинському музеї відкрили виставку картин Алли Навроцької (ФОТО, ВІДЕО)
12:18
У Нововолинському музеї відкрили виставку картин Алли Навроцької (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї відкрили виставку картин Алли Навроцької (ФОТО, ВІДЕО)

Персональну виставку нововолинської художниці Алли Навроцької «Новели. Точка перетину в центрі душі» презентували 27 травня у міському історичному музеї. Це її третя виставка у цьому місті. 28 творчих доробків увійшли до колекції майстрині.

На урочисту подію завітали представники міської влади, викладачі й вихованці дитячої школи мистецтв, колеги по пензлю із Нововолинська та Володимир-Волинського.

Алла Навроцька кожну свою роботу називає новелою. Цим хотіла підкореслити, що дорослі, як і діти, вміють фантазувати і мають свій незамкнений внутрішній світ.

- Роботи Алли Навроцької неймовірні, досить оригінальні .У них відчутній високий професіоналізм. Про це свідчить кількість глядачів, які відвідують виставки мисткині, - відзначила керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк.

Вона подякувала художниці за мистецький внесок у розвиток міста, за талант і творчість, які вона передає вихованцям дитячої школи мистецтв, де чимало років працює викладачем.

На урочистому відкритті багато теплих слів говорили про художницю її перший учитель Анатолій Жуков, представники ТОВ «Роса», колеги по роботі.

- Влучно. Яскраво. Лаконічно, - так охарактеризував роботи Алли Навроцької директор дитячої школи мистецтв Юрій Савраюк.- Нинішня виставка є приємною несподіванкою, яка викликає захоплення самобутнім та непересічним талантом художниці, її заглибленим і філософським сприйняття світу.

- У цих роботах є душа, бо вона створює їх серцем, - ділиться своїми враженнями колега, близька подруга Алли Навроцької Олена Киця.

Директор міського історичного музею, ведуча заходу Ірина Костюк зазначила, що не тільки картини відкривають багату творчу душу художниці, а й її театральні ролі у народному аматорському театрі «Авантюра».

Директор міського палацу культури, режисер «Авантюри» Марія Олійчук переконана, що три головні ролі Алли Навроцької у театрі - це хороший старт у акторській діяльності.

Творчу атмосферу урочистого дійства доповнювали мелодійні звуки скрипки.

Нових яскравих ідей і творчих знахідок бажали Аллі Навроцькій шанувальники її творчості.

- Це свято для нашого міста побувати на такій виставці, торкнутися краси і світла, які випромінюють полотна Алли Навроцької, - наголосила координатор дитячих та молодіжних програм ВОБФ «Карітас Волинь» Вікторія Скриннікова.

Тож запрошують відвідати унікальну виставку, яка діятиме у міському музеї до кінця серпня.

Джерело: Нововолинська міська рада

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 361 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]