Головна » 2021 » July » 8 » У Нововолинському музеї відбувся майстер-клас із гончарства
14:31
У Нововолинському музеї відбувся майстер-клас із гончарства
У Нововолинському музеї відбувся майстер-клас із гончарства

6 липня у Нововолинському міському історичному музеї, в рамках проєкту соціальних ініціатив «Музей БезМеж», відбувся майстер-клас із гончарства під назвою «Не святі горшки ліплять». Його провела майстриня Людмила Костюк, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Вона родом із Ківерців, навчалася гончарської справи спершу в Луцьку, а згодом у Коломиї. Разом із чоловіком продемонстрували роботу із молочною глиною, яка має особливі властивості. До того ж працювати з такою глиною потрібно за особливою технологією. До заходу долучилося чимало охочих спробувати свої сили в гончарському мистецтві. Кожен мав змогу власноруч створити, підписати й забрати на згадку виріб.

У майстер-класі взяли участь художній керівник міського клубу Оксана Ковальчук і культорганізатор Палацу культури Алла Бойко. Вони розповіли про народні традиції святкування Івана Купала.

Варто відзначити, що залучення відомих майстрів народної творчості відбувається завдяки конкурсу соціальних ідей у Нововолинській громаді за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується міською радою, Європейським союзом та Британською радою в партнерстві з ГО «Молодіжна Платформа» та Молодіжний центр «Нові крила». Захід відбувся за спонсорської допомоги ТОВ «БРВ-УКРАЇНА» в особі директора Олександра Івановича Гоцка.

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 379 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]